Başlangıç > Uncategorized > Hadım Yasası kabul edildi…

Hadım Yasası kabul edildi…

Tartışmalara neden olan hadım yasa tasarısı, Meclis Adalet Komisyonu’nda kabul edildi.

Kamuoyunda Hadım Yasası olarak bilinen tasarı TBMM Adalet Komisyonu’nda kabul edildi. Yasada en çok tartışılan ve tecavüzcülere uygulanacak olan kimyasal hadım ise CHP’lilerin itirazlarına rağmen kabul edildi.

76’lık sapık yakalandı

Hadım Yasa Tasarısı TBMM Adalet Komisyonu’nda yaşanan hararetli tartışmaların ardından kabul edildi. Kabul edilen tasarıya göre, cinsel davranışlarla bir kimsenin vücut dokunulmazlığını ihlal eden kişi, mağdurun şikayeti üzerine 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacak. Suçun ani ve kesik hareketlerle işlenmesi halinde verilecek ceza üçte bir oranında indirilecek. Fiilin vücuda organ veya sair bir cisim sokulması suretiyle gerçekleşmesi durumunda 10-18 yıl hapis cezası verilebilecek. Suç,beden ve ruh bakımından kendini savunamayacak durumundaki kişiye karşı, kamu görevinin vesayet veya hizmet ilişkisinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle, üçüncü dereceye dahil kan veya kayın hasımlığı ilişkisi içinde bulunan bir kişiye karşı veya üvey baba, üvey anne, üvey kardeş evlat edinen ve evlatlık tarafından işlenmesi durumunda, silahla birden fala kişi tarafından, aynı iş yerinde çalışmanın sağladığı kolaylıktan faydalanmak suretiyle insanların birarada toplu olarak bulunmalarının sağladığı

kolaylıktan faydalanmak suretiyle işlenmesi halinde verilen cezalar yarı oranında artırılacak.

Mağdur, bu suç nedeniyle eğitimini, işini, ailesini veya oturduğu yerleşim bölgesini terk etmek ya da eğitim gördüğü kurumu veya çalıştığı iş yerini değiştirmek zorunda kalmış ise ceza üçte bir oranında artırılacak. Suç sonucu mağdurun bitkisel hayata girmesi veya ölümü halinde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilecek.

Çocuğu cinsel istismar eden kişi 6 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacak. Cinsel istismarın vücuda organ veya sair bir cisim sokulması suretiyle gerçekleştirilmesi durumunda sanık 12-20 kadar hapis cezasına çarptırılacak.

Bir kimseyi cinsel amaçlı taciz eden kişi mağdurun şikayeti üzerine 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası yada adli para cezası ile cezalandırılacak. Bu, kamu görevini veya hizmet ilişkisini ya da aile içi ilişkinin sağladığı kolaylıktan faydalanmak suretiyle vasi eğitici, öğretici veya bakıcı tarafından, aynı iş yerinde çalışmanın sağladığı kolaylıktan faydalanmak suretiyle, posta, elektronik haberleşme araçlarının sağladığı kolaylıktan faydalanmak suretiyle, insanların birarada toplu olarak bulunmalarının

sağladığı kolaylıktan faydalanmak suretiyle ve teşhir suretiyle yapılırsa ceza yarı oranında artırılacak.

Mağdur bu suç nedeniyle eğitimini, işini, ailesini veya oturduğu yerleşim bölgesini terk etmek zorunda kalırsa verilecek ceza 1 yıldan az olmayacak.


Kategoriler:Uncategorized
  1. Henüz yorum yapılmamış.
  1. No trackbacks yet.

Yorum bırakın